Refleksjonsinnlegg – Digital Markedsføring Del 1:

I dag omhandler innlegget mitt om min egen læring i emnet Digital Markedsføring. Emnet er delt opp i fire bolker, og i dag skal jeg reflektere over hvordan jeg opplevde den første av disse fire bolkene. Jeg skal også drøfte konsekvensene av det jeg har lært, og hvordan det vil muligens påvirke meg selv, men også samfunnsutviklingen.

Hvordan har ting vært?:

Jeg er utrolig fornøyd med måten denne bolken ble gjennomført på. Det å ha alt av forelesninger over nett har ikke vært lett, men syntes at det har blitt gjort på en god måte i dette emnet. Det har vært nærmeste faste tider, og jeg syntes Arne, Marianne, og de andre i emnet har gjort en god jobb med å holde meg investert i faget. Det kan noen ganger være lett å skli ut av rytmen når man har forelesning digitalt, og derfor satt jeg pris på dette. Syntes også bloggoppgavene har vært nyttig for meg i denne perioden. Den har hjulpet meg skrive bedre, men også få en aktiv læring om det jeg skriver om. Jeg slet med for eksempel filterbobler og ekkokamre, og det var først når jeg skrev om det jeg forstå det godt nok. Syntes også det at vi har hatt en del bloggoppgaver har hjulpet meg med å holde meg selv i gang, og på den måten ikke blitt fallende bak. Studentassistenten sin tilbakemelding har også vært utrolig bra verktøy for at jeg forbedrer meg selv når jeg skriver bloggene. Så dette opplegget med Studentassistenter får en stjerne i min bok.

Bildet er hentet fra Unsplash.com

Hva jeg har lært:

I løpet av 1 måned har jeg jobbet mye mer enn det jeg har gjort ved tidligere semesteret. Jeg har fått innsikt i flere forskjellige temaer i løpet av denne måned. Noen ting hadde jeg hørt om før, men andre ting hadde jeg aldri hørt om før. Virtuell Reality er noe jeg har hørt om før, og hatt erfaring med. Augmented Realitiy hadde jeg aldri hørt om, og det var morsomt å lære om noe helt nytt. Jeg opplevde det som at i dette faget var det mye man kunne lære, hvis man valgte selv å jobbe godt med bloggene vi skrev, og pensum. Jeg har brukt en god del tid ved å få mer innsikt gjennom pensumbøkene som vi har under denne første bolken.

En ting som jeg syntes var ekstra morsomt å lære om var hvordan filtebobler og ekkokamre fungerte. Når jeg begynte å få en forståelse for hva det var, så ble ting mye mer interessant. Jeg syntes også ting som blokkjeder og bitcoin var interessant å lære, spesielt når jeg skrev om blokkjeder i oppgaven min. Også plattformøkonomi fanget oppmerksomheten min. Generelt sett har jeg lært en god del i denne bolken, og spesielt fått en bedre forståelse av ting som påvirker den digitale økonomien. Min forståelse har økt betraktelig etter 1 måned med dette.  Hvis jeg skulle trukket frem to temaer som jeg syntes var mest interessante så ville det vært Kunstig intelligens og Filterbobler/Ekkokamre. Det var disse temaene jeg følte meg mest engasjert i, og følte jeg hadde mye på hjertet angående disse to temaene.

Hentet fra Unsplash.com

Konsekvensene av hva jeg har lært:

Jeg tror konsekvensene av det jeg har lært er at jeg vil selv legge merke når jeg ser noe på internettet om disse temaene. Før vil jeg nok bare bladd forbi, men nå vil jeg nok ta noen minutter til å sjekke ut hva det kan være når jeg for eksempel ser en artikkel om Kunstig intelligens.

Jeg tror konsekvensen for samfunnet av det jeg har lært om vil være store. Jeg har drøftet mye i bloggene mine om ulike ting som kan skje. Den jeg fortsatt stiller seg sterkest er kunstig intelligens. Jeg tror vi vil bare se mer og mer av ting som VR, AR, og kunstig intelligens i framtiden. Med tanke på fordelene de kan gi så er det naturlig at dette vil utvikle seg mer. Forhåpentligvis blir ikke ulempene for farlige for samfunnet.

Oppsummering:

For å oppsummere så føler jeg denne bolken har vært en bra måte å ha faget på når vi må gjøre det over nettet. Det beste hadde jo vært å være fysisk på skolen, men når det ikke har vært en mulighet så har alternativet fungert. For min egen del i alle fall. Det har vært morsomt å lage en blogg, og jeg syntes mine ferdigheter innenfor flere ting har blitt styrket. Jeg tror kunnskapen jeg får tilegnet meg i denne bolken vil være nyttig for meg selv i framtiden.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.