Kunstig intelligens

I en forelesning i emnet digital markedsføring gikk foreleseren vår inn på det som er kunstig intelligens. Der lærte vi om hvordan maskiner overtar menneskelig oppgaver, og fikk en bedre grunnforståelse av hva Kunstig intelligens er. Et eksempler vår foreleser Arne Krokan brukte var å vise en video om politiet hadde brukt en robot for arbeid. Vi fikk flere eksempler fra forskjellige ting som har blitt påvirket av kunstig intelligens. En ting som var morsomt var at serien Westworld ble tatt opp, en serie jeg har sett, og dette ga meg en tilknytning til akkurat dette eksemplet. Generelt sett handlet denne forelesning om hva kunstig intelligens er, og hvordan det kan brukes, og hvordan det faktisk brukes.

I en artikkel fra Nettavisen kan man lese om hvordan man klart å skape en AI som var et nyhetsanker. Gjennom kunstig intelligens hadde de klart å skape noe som så ut som et menneske, men faktisk var artificial intelligence. Dette var et nyhetsanker i Sør-Korea som så helt likt ut som et menneske. AI var basert på et menneske, og matchet mennesket det var designet etter på utseende og andre ting. Imponerende!

Hvorfor valgte jeg denne artikkelen?

Grunnen til at jeg valgte akkurat å henvise til denne artikkelen var fordi jeg syntes dette var noe utrolig spennende. Man hører ofte mye forskjellige om teknologisk fremgang, og ofte kan mye gå rett inn i det ene øret, og ut det andre. Dette var ikke tilfellet når jeg leste om dette. Artikkelen har en video som tilsynelatende viser bare en person som forteller nyhetene. Det at det faktisk ikke er et menneske som gjør dette, men at det er kunstig intelligens som gjør dette så utrolig. Det var nettopp dette som gjorde at jeg valgte denne artikkelen, fordi den viste noe som jeg aldri hadde sett før angående kunstig intelligens. Det nærmeste jeg hadde sett av noe sånt som ble fremvist i denne artikkelen var fra filmer.

Mine tanker om kunstig intelligens

Mine tanker om kunstig intelligens har i utgangspunktet vært ganske ikke tilstede. Det har ikke vært noe som jeg har tenkt noe spesielt på, men etter å hørt på dette i en forelesning, og lest denne artikkelen så har jeg fått flere forskjellige tanker angående dette temaet. Først og fremst er det utrolig hva teknologien har fått til. At man har klart å skape noe som ikke er menneskelige, men kan passere igjennom som et menneske er jo helt utrolig. Tenk hvor verden var for 100 år siden, og hvor den er nå så har det vært en utrolig utvikling i forhold til teknologi. Tenk hva kunstig intelligens kan bestå av om 100 år.

Samtidig så er det jo viktig å se på de negative konsekvensene som kan potensielt oppstå. I denne artikkelen så er ikke det et tema, men jeg tenker det er viktig å vurdere potensielle ulemper ved kunstig intelligens. Hvis man ser på i dette tilfellet kan disse typene av AI stjele jobbene til nyhetsankere? Eller er det heller et tilleggs supplement for å hjelpe dem i jobben? I artikkelen så blir det nevnt fordelene for eksempel hvis det er noe dramatisk som skal fortelles, og at den ikke viser følelser. Spørsmålet er om at vi kan se disse AIene ta helt over de neste årene? Vil dette gjøre til at folk mister jobber? Fremtiden vil vise.

Kilder:

  • https://www.nettavisen.no/livsstil/hun-ser-ut-som-et-helt-vanlig-nyhetsanker-men-det-er-hun-absolutt-ikke/s/12-95-3424070542

2 tanke på “Kunstig intelligens

  1. Hei Ajay!

    Fine refleksjoner i dette innlegget. Du skriver godt og jeg syntes det var spennende å lese om dine tanker om kunstig intelligens.

    Til neste gang, anbefaler jeg at du har med bildet til alle dine innlegg heretter. Det bidrar til å løfte helhetsinntrykket til innleggene dine. I tillegg savner jeg en konkret introduksjon som introduserer problemstillingen – her går du altså rett på sak. Jeg ønsker også at du skriver mer til neste gang – minst dobbelt så mye, mellom 1000-1500 ord 🙂

    Godt jobbet! Jeg gleder meg til å lese mer 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *